Fritidsklubben

För barn mellan tio och tolv år skall enklare form av skolbarnsomsorg än fritidshem kunna erbjudas, s.k. öppen fritidsverksamhet. Verksamheten behöver inte erbjuda samma grad av omvårdnad och tillsyn som fritidshemmen och den integrerade skolbarnsomsorgen, men skall i gengäld erbjuda de äldre barnen en verksamhet som är mer anpassad till dessa åldersgruppers behov.”

Fritidsklubben (som numera befinner sig i Gustav- huset) är öppen varje skoldag under terminen. Efter skolans slut har barnen möjlighet att äta mellanmål i matsalen, därefter gå till klubben för att delta i klubbverksamheten.

Verksamheten utgår från barnens egna intressen och bygger på att de tar mycket ansvar för planering, innehåll och genomförande tillsammans med personal.

Här på Klubben kan barnen hänga med kompisar. Aktiviteterna kan bestå av idrott, turneringar, utevistelser, dans, spela spel, pingis, X-Box kinect, göra sina läxor, pyssla, rita, måla m.m.

Klubben är öppet från det skolan slutar till och stänger 16.30.

Vid lov och studiedagar är klubben öppen kl. 08.30–16.30. Det serveras lunch och mellanmål. Det sker också samarbete och ibland hopslagning med vårt fritidshem.

Klubbens syfte är att erbjuda elever i mellanstadiet  en meningsfull fritids som kompletterar skolans verksamhet och bidrar till elevens allsidiga utveckling  och lärande.

Målsättningen är att barnen ska ha en trygg bas efter skolan, förbereda sig för att klara sig  själva efter skolan, lära sig  ta ansvar för sin egen fritid och förstå att det är viktigt att meddela vart men tar vägen och när man är tillbaka.  Frihet under ansvar.