Restaurang Rotundan

Maten lagas från grunden

Här på skolan lagas maten från grunden utan inköpta buljonger och smakförstärkare. Maten är säsongsbaserad och grundas med mycket grönsaker och baljväxter. Till lunchen serveras det förutom en god näringsriktig lunch, 10-12 sorters sallad och nybakat ekologiskt bröd, efter maten finns det frukt till alla elever. Restaurangen i skolan har ett högt klimattänk, allt sorteras. Köket arbetar dagligen på att tillaga rätt mängd så vi inte kastar mat, här tänker vi på svinnet. De matrester som blir går till biogas.

Vi jobbar efter stadens alla rekommendationer och riktlinjer som är styrande för skolköken. Idag arbetar vi med mycket ekologiska livsmedel, vi tänker på att köpa ekologisk/kravmärkt kött, svenskt kött och närproducerat. Att arbeta med skolans mat är att arbeta med folkhälsan, vi sätter en del av barnens matkultur och här på Abrahamsbergsskolan har vi hälsa som en hög prioritet.

Vi skapar delaktighet bland barnen via matråd och öppna dialoger i vardagen. Maten är oss alla nära och skapar gemenskap i skolan!

Mätta barn är trygga barn och ett tryggt barn tar till sig kunskapen i skolan vilket är vår värdegrund, Trygghet & Kunskap

Välkomna till Restaurang Rotundan!

Michaela Tengblad, Restaurangchef/Kostvetare