Mediatek

.

Mediateket är öppet och bemannat under hela skoldagen och eleverna kan komma och låna böcker eller arbeta med skolarbete.

I biblioteket finns ett stort utbud av både facklitteratur och skönlitteratur. För att få låna böcker behöver du ha ett lånekort som du får av din handledare, klasslärare eller av bibliotekarien. I biblioteket arbetar vår skolbibliotekarie Lisa Ljungberg som gärna hjälper dig hitta den bok du söker eller kommer med tips på böcker att läsa.

Skolbiblioteket har även tillstånd för nedladdning av talböcker samt kan erbjuda lättlästa barn- och ungdomsböcker för elever med läs- och skrivsvårigheter.

I mediateket arbetar också Peter Nilsson, skolans IT-pedagog som kan ge råd och support på IT relaterade frågor.

På sidan Peters IT kurser, finns flera kurser där man lära sig hantera olika program.  Abrahamsbergsskolans IKT-plan kan du läsa här.

Stockholms stad har en gemensam skolbiblioteksplan som du kan läsa här. Vi har även en lokal arbetsplan för Abrahamsbergsskolans bibliotek som du kan läsa här.

Ingress:
.