FN-dagen

Den 24 oktober uppmärksammades FN-dagen på olika sätt på skolan. De minsta barnen i förskoleklasserna samlades på morgonen och kollade på ”Alla barns rätt” på smartboarden via en app på iPaden. Sen tågade de iväg till Olovslundsskogen där de samlades klassvis och lekte en lek som gick till så att ett barn gick omkring med en skattkista med flaggor från många olika länder i och ett barn gick omkring med en brevlåda. Övriga barn, uppdelade på grupper om fyra, letade tillsammans upp barnet med skattkistan. Ur den hämtade de en flagga, funderade på vilket land den tillhörde och letade sen upp brevlådan och postade flaggan i den. När alla flaggor var postade och skattkistan tom så var leken slut! Alla tyckte det var väldigt roligt.